Bagværk

Briocheboller

Lækrere og blødere boller findes næppe. De er dejlige luftige og perfekte som burgerboller. Fyldet kan du jo helt selv bestemme. Herhjemme spiser vi ofte noget paneret eller karrystegt kylling, lidt forskelligt grønt og en lækker pesto, aioli eller lign.

Prøv dig frem og find din families yndlingsburger 🙂

Briocheboller

Recipe by Line
Servings

10

servings
Prep time

2

hours 

30

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingredienser:

  • 3,5 dl mælk

  • 25 g. gær

  • 3 spsk sukker

  • 750 g. mel

  • 2 tsk salt

  • 3 æg (heraf 1 til pensling)

  • 175 g. blødt smør

Sådan gør du:

  • Lun mælken i en gryde. Når det er lillefingervarmt (ca. 37 grader) opløses gæren i vandet. Bland herefter sukker i og rør lidt rundt til det er opløst.
  • Bland ca. halvdelen af melet i og rør godt rundt. Tilføj herefter salt. (det er vigtigt der er tilført mel først, da salt ellers kan hæmme gærcellernes evne til at hæve)
  • Bland 2 æg i og rør fortsat godt rundt. Bland herefter det sidste mel i.
  • Skær små i små stykker og bland det gradvist i dejen. Ælt godt. Dejen skal være forholdsvis fugtig, men ikke ligefrem klistret.
  • Lad dejen hæve i 1 time.
  • Del dejen i 10 stykker og form 10 flade boller. Lad bollerne efterhæve i 1 time.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Pensl bollerne godt med æg.
  • Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200 grader.
  • Server med dit yndlingsfyld.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedline.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252