Bagværk,  Dessert

Citronmuffins // Luksusudgaven

Hvis du har prøvet de her citronmuffins og synes de var gode, så skal du altså virkelig prøve den her luksusudgave. Hvis du ikke har prøvet de andre, burde du virkelig stadig prøve den her luksusudgave. Alle burde i virkeligheden prøve at smage de her lækre citronmuffins.

De har den helt perfekte balance mellem syrligt og sødt. De er officielt mine nye yndlingsmuffins. Selve dejen er faktisk den samme som ovenstående muffins, men i luksusudgaven her er det lemoncurd i midten af hver muffins, samt marengs på toppen. Det giver virkelig et både syrligt og sødt “kick” ved hver bid, som virkelig smager fantastisk.

Hvis ikke du har en sprøjtepose til at sprøjte marengsen på, kan du sagtens bare smøre lidt marengs på toppen med en ske, men de bliver altså lidt pænere hvis der bruges en sprøjtepose 🙂

Citronmuffins // Luksusudgaven

Recipe by Line
Servings

14

servings
Prep time

35

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingredienser:

  • 4 dl mel

  • 4 dl sukker

  • 2 tsk bagepulver

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 4 æg

  • 4 æg

  • 120 g. smør

  • 1 dl kogende vand

  • 6 spsk citronsaft

  • LEMONCURD

  • 125 g. sukker

  • 2 æg

  • saft fra 3 citroner + skal fra 1

  • 50 g. smør

  • MARENGS

  • 150 g. sukker

  • æggehvider fra 2 æg (vil du være på den HELT sikre side, bør du bruge pasteuriserede æg, men fødevarestyrelsen skriver man sagtens kan bruge æggehvider fra alm. æg)

Sådan gør du:

  • Pisk æg og sukker godt sammen
  • Bland de resterende tørre ingredienser godt sammen og pisk det ind i æggeblandingen. Tilføj citronsaft.
  • Kog smør og vand op i en gryde og rør rundt til smørret er smeltet.
    Hæld det i melblandingen og rør godt rundt.
  • Bag muffins i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter. Der er stor forskel på ovne så hold godt øje med dem. Jeg fik ca. 14 halv-store muffins ud af denne portion.
  • Imens dine muffins står i ovnen, kan du forberede din lemoncurd.
  • Hæld sukker, æg og saft + skal fra citronerne i en gryde og varm det op ved middel varme mens du pisker. Det er vigtigt curden ikke koger da æggene så vil gryne.
  • Efter et par minutter tilføjes smørret. Pisk stadig forsigtigt og sørg for det ikke koger.
  • Jeg plejer at røre godt rundt i 4-5 minutter før jeg tager min lemoncurd af blusset og lader den køle lidt.
  • Når både muffins og curd er kølet en smule af, laves der et lille hul i midten af hver muffins, for 1-2 tsk curd hældes ned. Det gør ikke noget det “flyder lidt over”.
  • Når der er curd i alle dine muffins kan du lade dem køle helt af imens du laver din marengs.
  • Pisk æggehvider og sukker godt sammen til det er helt stiv. Det tager gerne omkring 15 minutter.
  • Når marengsen er stiv hældes det på en sprøjtepose så der kan laves små “dutter”/blomster på dine muffins.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedline.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252