
Citronmuffins // Luksusudgaven
Hvis du har prøvet de her citronmuffins og synes de var gode, så skal du altså virkelig prøve den her luksusudgave. Hvis du ikke har prøvet de andre, burde du virkelig stadig prøve den her luksusudgave. Alle burde i virkeligheden prøve at smage de her lækre citronmuffins.

De har den helt perfekte balance mellem syrligt og sødt. De er officielt mine nye yndlingsmuffins. Selve dejen er faktisk den samme som ovenstående muffins, men i luksusudgaven her er det lemoncurd i midten af hver muffins, samt marengs på toppen. Det giver virkelig et både syrligt og sødt “kick” ved hver bid, som virkelig smager fantastisk.

Hvis ikke du har en sprøjtepose til at sprøjte marengsen på, kan du sagtens bare smøre lidt marengs på toppen med en ske, men de bliver altså lidt pænere hvis der bruges en sprøjtepose 🙂
Citronmuffins // Luksusudgaven
Recipe by Line14
servings35
minutes15
minutesIngredienser:
4 dl mel
4 dl sukker
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
4 æg
4 æg
120 g. smør
1 dl kogende vand
6 spsk citronsaft
LEMONCURD
125 g. sukker
2 æg
saft fra 3 citroner + skal fra 1
50 g. smør
MARENGS
150 g. sukker
æggehvider fra 2 æg (vil du være på den HELT sikre side, bør du bruge pasteuriserede æg, men fødevarestyrelsen skriver man sagtens kan bruge æggehvider fra alm. æg)
Sådan gør du:
- Pisk æg og sukker godt sammen
- Bland de resterende tørre ingredienser godt sammen og pisk det ind i æggeblandingen. Tilføj citronsaft.
- Kog smør og vand op i en gryde og rør rundt til smørret er smeltet.
Hæld det i melblandingen og rør godt rundt. - Bag muffins i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter. Der er stor forskel på ovne så hold godt øje med dem. Jeg fik ca. 14 halv-store muffins ud af denne portion.
- Imens dine muffins står i ovnen, kan du forberede din lemoncurd.
- Hæld sukker, æg og saft + skal fra citronerne i en gryde og varm det op ved middel varme mens du pisker. Det er vigtigt curden ikke koger da æggene så vil gryne.
- Efter et par minutter tilføjes smørret. Pisk stadig forsigtigt og sørg for det ikke koger.
- Jeg plejer at røre godt rundt i 4-5 minutter før jeg tager min lemoncurd af blusset og lader den køle lidt.
- Når både muffins og curd er kølet en smule af, laves der et lille hul i midten af hver muffins, for 1-2 tsk curd hældes ned. Det gør ikke noget det “flyder lidt over”.
- Når der er curd i alle dine muffins kan du lade dem køle helt af imens du laver din marengs.
- Pisk æggehvider og sukker godt sammen til det er helt stiv. Det tager gerne omkring 15 minutter.
- Når marengsen er stiv hældes det på en sprøjtepose så der kan laves små “dutter”/blomster på dine muffins.
Recipe Card plugin by WPZOOM

Tikki Chicken Masala

Briocheboller
Du vil muligvis også synes om

Nem pastaret med pesto og fyldt kylling
maj 3, 2020
Pizza med kartoffel og rosmarin
august 6, 2019