Bagværk

Græskarkage

Jeg elsker efteråret og alle de lækre efterårs-råvarer. Især græskar. Græskar i kage er fantastisk. Det giver en skøn svampethed og en dejlig smag. Jeg plejer at tilføje lidt revet ingefær som giver en ekstra krydret smag.

Græskarkage

Recipe by Line
Servings

8

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

45

minutes

Ingredienser:

  • 125 g. sukker

  • 100 g. brun farin

  • 1,5 tsk vaniljesukker

  • 3 æg

  • 125 g. smør

  • 1 dl vand

  • 200 g. mel

  • 1 tsk kardemomme

  • 2 tsk bagepulver

  • 1 tsk groftrevet ingefær

  • 300 g. groftrevet hokkaidogræskar

  • TOPPING:

  • 200 g. flødeost neutral

  • Skal og saft fra 1 citron

  • 100 g. flormelis

  • 100 g. valnødder

  • 1 spsk sirup

  • 1 spsk sukker

  • 1 spsk græskarkerner

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker sammen til en luftig masse.
  • Put vand og smør i en gryde og kog vandet op så smøret smelter. Lad det derefter køle lidt af.
  • Bland mel, bagepulver og kardemomme i en anden skål inden det piskes sammen med sukker-æggemassen.
  • Pisk videre mens smør og vand hældes langsomt i.
  • Vend til sidst groftrevet hokkaido og ingefær i dejen.
  • Hæld i en smurt form og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 45 minutter.
  • Afkøl kagen helt inden toppingen puttes på.
  • Pisk flødeost, flormelis, citronsaft og citronskal godt sammen og smør ovenpå kagen.
  • Smelt sirup og sukker på en pande og steg valnødder og græskarkerner deri i et par minutter. Lad dem køle af på et stykke bagepapir og pynt til sidst kagen med dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedline.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252