Aftensmad,  Rester

Grøntsagssovs

Jeg synes ind i mellem det kan være svært at få grøntsager i børnene. Især nu de bliver lidt ældre og mere bevidste. Min ældste dreng Johannes, ville nøjes med kød og agurker hvis han selv kunne vælge.

Derefter er jeg stor fan af nemme løsninger, hvor grøntsagerne bliver “gemt” lidt. Selvfølgelig skal børn også gerne helst lære at grøntsager også er både godt og lækkert, men jeg synes altså også det er helt ok at “snyde” lidt fx med den her lækre grøntsagssovs.

Den har masser af smag og børnene er vilde med den. Jeg plejer gerne at lave dobbeltportion og så bruge den anden halvdel til lasagne dagen efter.

Grøntsagssovs

Recipe by Line
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingredienser:

  • 1 spsk smør til stegning

  • 1 løg

  • 1 rød peberfrugt

  • 50 g. gulerødder

  • 1 lille kartofler (ca. små 100 g.)

  • 100 g. persillerødder

  • 75 g. blomkål

  • 1 lille tsk salt, 1 lille tsk paprika, 1 lille tsk peber

  • knivsspids chili

  • 6 dl bouillonvand (jeg brugte hønsefond)

  • evt. lidt madlavningsfløde (kan sagtens undlades)

  • FYLDT KYLLING

  • 600 g. kylling (store filetter)

  • 1 stilk forårsløg i små tynde skiver

  • 50 g. pikantost

  • 75 g. frisk mozarella

  • salt og peber

  • Lidt olie til stegning

Sådan gør du:

  • SOVSEN: Skræl og skær alle grøntsager i små stykker
  • Steg løg og peberfrugt i smørret i et par minutter til løgene er bløde. Hæld derefter kartofler og de resterende grøntsager i og steg med i et par minutter.
  • Krydr. med salt, peber, paprika og chili
  • Hæld bouillonvand ved og kog til grøntsagerne er møre (20-30 minutter afhængig af størrelsen på grøntsagerne)
  • Imens forberedes kyllingen. Skær kyllingefiletterne midt over (på den vandrette led) Fordel pikantost, frisk mozarella og forårsløg mellem kyllingen.
  • Varm lidt olie godt op på panden og steg kyllingen et par minutter ved hård varme på begge sider. Vend forsigtigt så fyldet ikke falder ud. Krydr med salt og peber på begge sider når du steger. Læg kyllingen i et ildfast fad og steg færdig i ovnen i ca. 15 minutter.
  • Blend sovsen med en stavblender. Hæld lidt mere vand ved hvis den er for tyk. Evt. lidt madlavnignsfløde, det kan dog sagtens undlades.
  • Server Den fyldte kylling med grøntsagssovs og ris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedline.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252