Bagværk

Kanelkage med dejlig kaffeglasur

Johannes og jeg lavede kanelkage den anden dag, da vi fik besøg af drengenes farmor og farmor. Jeg elsker duften af kage og særligt kanelkage, som skaber en fantastisk duft i hele huset.

Normalvis er jeg ikke så glad for kaffe, men den her glasur, er en tilpas blanding og så passer den bare så godt til den krydrede kanelkage.

Som det ses på billedet var Johannes også ret vildt med kagen 😉

Hvis kagen spises lun, kan glasuren varmes og hældes over, så den smelter ned langs siden af kagen. Skal kagen spises kold, kan glasur-ingredienserne blot blandes sammen og smøres på den afkølede kage.

Kanelkage med kaffeglasur

Recipe by Line
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

35

minutes

Ingredienser:

  • 200 g. sukker

  • 200 g. mel

  • 3 tsk kanel

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk natron

  • 3 dl kærnemælk

  • 100 g. smeltet smør

  • GLASUR:

  • 50 g. smør

  • 100 g. flormelis

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 spsk kakao

  • 2 spsk færdigbrygget kaffe

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Bland de tørre ingredienser sammen og tilføj derefter kærnemælk og smeltet smør.
  • Hæld dejen i en smurt springform på 20-22 cm i diameteren. Bag i ovnen i ca. 35-40 minutter.
  • Smelt alle ingredienser til glasuren i en gryde og hæld det over den lune kage. Spis kagen mens den stadig er lun.

Notes

  • Hvis kagen skal spises kold, blandes ingredienserne til glasuren blot sammen og smøres på kagen når den er afkølet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedline.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252