
Koldskålskage med rabarbergele
maj 11, 2020


Nu hvor sommeren nærmer sig, så synes jeg altså koldskål hører sig til. I og med mine rabarber rigtig er begyndt at komme, tænkte jeg at koldskål og rabarber måtte give en skøn dessert. Det gjorde det så sandelig også.
De let syrlige rabarber passer så fint med den milde dejlige smag af koldskål.
Koldskålskage med rabarbergele
Recipe by LineServings
8
servingsPrep time
2
hoursCooking time
25
minutesIngredienser:
Bund:
1,5 dl brun farin
1 dl fløde
100 g. knuste kammerjunker
Skum/mousse:
2 æg
2 spsk sukker
1,5 dl fløde
1 dl koldskål
saft fra 1 stor citron
4 blade husblas
Gele:
300 g. rabarber
125 g. sukker
3 tsk vaniljesukker
2 dl vand
4 blade husblas
Sådan gør du:
- Put brun farin og fløde på en pande og kog op ved middel varme. Når det har kogt i et par minutter blandes det med finknuste kammerjunker.
- Fordel det i en springform eller lign. på ca. 20 cm i diameter. Tryk det let sammen så det fordeles ligeligt i formen.
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10-15 minutter.
- Varm citronsaften lidt op og smelt husblas deri. Køl lidt af.
- Pisk flødeskum i en skål. Pisk æg og sukker sammen i en anden skål.
- Pisk koldskålen sammen med æggemassen
- Pisk citronsaft (med husblas) i æggemassen og vend til sidst flødeskummet heri.
- Fordel i formen oven på den afkølede bund og sæt i fryseren i mindst 1 time.
- Læg husblas til geleen i blød i koldt vand.
- Lav rabarberkompot af rabarber, sukker, vaniljesukker og vand. Lad det koge et par minutter til rabarberne er bløde.
- Si saften fra og varm det lidt op og smelt så husblas heri. Lad det køle af og fordel så forsigtigt over kagen. Frys eller køl igen efterfølgende.
- Rabarberkompotten kan du bruge til morgenmad oven på skyr, på et stykke knækbrød med ost eller brug det i en lækker kage.
Recipe Card plugin by WPZOOM

Forrige
Bagte kartofler med fyld

Nyere
Kartoffelfad
Du vil muligvis også synes om

Lækker tomatsovs med pikant
oktober 15, 2019
Krydderfrikadeller med sød flødesovs // svenske kødboller i en ny variant
september 23, 2019