Bagværk,  Morgenmad,  snack//dip

Lækre amerikanske pandekager

Jeg er seriøst helt pjattet med pandekager. Som i virkelig pjattet. Generelt er jeg nok bare fan af brød og bagværk, men den der lette sødme som pandekager har, synes jeg virkelig er lækker. Og så er mulighederne jo nærmest uendelige når det kommer til pandekager. De kan jo tilføres alverden forskellige smage og farve. Man går nærmest ikke galt så længe man bare har æg, mælk og mel.

Jeg har eksperimenteret lidt med at lave en lidt sundere udgave af de her luftige amerikanske pandekager. Så kan man jo lidt bedre tillade sig at spise lidt ekstra, og hvem siger nej tak til en ekstra pandekage? 😉

De her amerikanske pandekager er slet ikke så usunde som ordet “pandekager” godt kan udstråle. Der er nemlig hverken fedtstof eller sukker i dejen, men derimod både gulerødder og squash i, hvilket absolut intet dårligt gør for pandekagerne.

Kærnemælken gør dem vildt luftige og de kan varmt anbefales både som en hapser på vej ud af døren, i madpakken eller i en stak til morgenmad med lidt marmelade eller denne hjemmelavede hindbærkompot.

Der kan sagtens tilføres 1 most banan, lidt blåbær eller hindbær i dejen, for lidt mere smag og farve. Alternativt kan pandekagerne sødes lidt ekstra ved at hakke dadler i små stykker og putte ned i dejen. Det giver en helt fantastisk sødme til pandekagerne.

Min søn Johannes elsker at hjælpe til i køkkenet, især når der skal laves pandekager. Børn kan sagtens hjælpe til med at rive squash, gulerødder, hælde mel op, røre rundt i dejen osv. Det kunne eksempelvis være en rigtig hyggelig lørdag-formiddags-aktivitet 🙂

Lækre amerikanske pandekager

Recipe by Line
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingredienser:

  • 3 æg

  • 5 dl kærnemælk

  • 5 dl mel

  • 1 dl havregryn

  • 1 tsk natron

  • 2 tsk bagepulver

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1/2 tsk salt

  • 300 g. revet gulerod, squash, æble, pære, eller hvad du lige lyster

Sådan gør du:

  • Pisk æg og kærnemælk sammen
  • Bland mel, havregryn, natron og bagepulver og salt sammen og hæld det langsomt i skålen med æg og kærnemælk.
  • Riv gulerod og squash og tilføj det til pandekagedejen.
  • Steg pandekagerne i passende størrelse på panden i et par minutter på hver side.

Notes

  • Pandekagerne kan sødes lidt ekstra ved at hakke dadler i små stykker og putte ned i dejen. Det giver en helt fantastisk sødme til pandekagerne.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedline.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252