Aftensmad,  Rester,  suppe

Squashsuppe

Suppe er fantastisk. Det bedste ved suppe er at det kan varieres i det uendelige og kan laves i alle farver og med alle mulige forskellige grøntsager og alverdens toppings.

Jeg har dog en slags base jeg næsten altid starter ud med når jeg laver suppe.

Jeg steger lidt løg, hvidløg og kartofler i lidt smør. Efter et par minutter blander jeg enten rødbeder, grønkål, gulerødder eller squash i gryden, alt efter hvilken suppe jeg er i gang med. Er det en “reste”-suppe kan man jo bare kalde det en “overraskelses-suppe” og blande alle gode rester fra køleskabet i. Hvilket i øvrigt er en anden fantastisk egenskab ved suppe – den er perfekt at “gemme” rester i så man undgår for meget madspild. Så skal der bare tilføjes lidt boullionvand så grøntsagerne kan koges møre og blendes og til sidst tilsætter jeg lidt (madlavnings)fløde og smager til med salt og peber. Suppe er virkelig også en nem ret at fryse ned så der er til de dage hvor det skal være ekstra nemt.

Her til aften lavede jeg squashsuppe. Squash smager som udgangspunkt ikke af så frygtelig meget, men sammen med ovenstående ingredienser bliver den faktisk rigtig dejlig mild og cremet. Og så kan man jo altid putte alle mulige lækre toppings på.

Squashsuppe

Recipe by Line
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingredienser:

  • 1 spsk smør

  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 400 g. kartofler skåret i tern

  • 2 squash revet groft

  • 5-6 dl boullionvand (eller 5-6 dl. vand og 1 boullionterning)

  • 1 dl fløde eller 2 dl madlavningsfløde

  • salt, peber og lidt citronsaft

Sådan gør du:

  • Skær løg og hvidløg i små stykker og steg det i smøret i en stor gryde i et par minutter.
  • Riv squashene og put dem i gryden sammen med kartoflerne, og steg dem sammen med hvidløg og løg i yderligere 2 minutter.
  • Hæld boullionvand i gryden og kog til kartoflerne er godt møre.
  • Blend suppen og hæld fløden i.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.

Notes

  • Kan toppes med eksempelvis bacon eller hjemmelavede croutoner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedline.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252