Aftensmad,  Frokost

Squashtærte

Jeg har for første gang squash i haven i år og hvilken fest altså. Jeg har normalvis absolut ikke grønne fingre og har i virkeligheden også sjældent succes med frugt og grønt i haven, men mine squash pipler simpelthen frem. Fantastisk. Squash er én af mine yndlingsgrøntsager. Den er så nem både at bage og kokkere med. Du kan fx prøve disse lækre squashmuffins.

I dag blev det til denne lækre, milde og ret kaloriefattig squashtærte. Squash smager ikke af voldsomt meget, så denne tærte har en dejlig mild smag og ville derfor passe enormt godt til en lidt mere kraftig salat. Fx denne røde spidskålssalat.

Squashtærte

Recipe by Line
Servings

4

servings
Prep time

25

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredienser:

  • BUND

  • 2 dl grahamsmel

  • 2 dl hvedemel

  • 1 dl olie

  • 1 dl vand (måske en anelse mere)

  • 1 tsk salt

  • 1 æg

  • ÆGGEMASSE

  • 3 æg

  • 200 g. hytteost

  • 1 dl mælk

  • FYLD: 1 mellem squash i strimler

  • Lidt olie til formen

  • 1 tsk salt + 1 tsk peber

Sådan gør du:

  • Bland grahamsmel, vand, olie, salt og 2/3 af hvedemelet godt sammen.
  • Ælt resten af melet ind i dejen med håndkraft
  • Lad dejen hvile 30 minutter.
  • Rul delen ud til 1 stor eller to små tærter. Husk at smørre tærteformen med lidt olie.
  • Bland æg, hytteost, mælk og salt og peber godt sammen.
  • Brug en kartoffelskræller til at lave lange strimler af squashen. Rul strimlerne og placer dem rundt i tærtebunden. De skal stå ret tæt.
  • Hæld forsigtigt æggemassen over tærten. Bag i ovnen i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft. Bagetiden afhænger af om du har 1 stor eller 2 små tærter så hold øje og tjek undervejs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedline.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252