Aftensmad,  Bagværk,  Frokost,  Rester

Tærte med kylling

Sådan en omgang tærte her er virkelig god og jo i virkeligheden varieres i det uendelige. Jeg bruger nærmest altid samme opskrift på både bunden og æggemassen. Så kan man altid variere med fyld. Denne her tærte er med karrykylling og broccoli. En anden favorit er med rejer og rød peberfrugt, men derudover er tærte altså også en nem mulighed for at få brugt de sidste rester i køleskabet 🙂

Opskriften giver 3 tærter, så der er et par ekstra til fryseren.

Tærte med kylling

Recipe by Line
Servings

3

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

45

minutes

Ingredienser:

  • 5 dl grahamsmel

  • 5 dl hvedemel

  • 3 tsk salt

  • 2,5 dl vand

  • 2 dl olie

  • 16 æg

  • 1 dl mælk

  • 2 pakker frisk mozzarella a 125 g.

  • 1 squash

  • 4 stilke forårsløg

  • 3 tsk salt

  • 250 g. stegtkylling med karry

  • 150 g. broccoli i små stilke

Sådan gør du:

  • Grahamsmel, salt, vand og olie og 1 æg hældes i røremaskine (med dejkrog).
  • Når det er rørt godt rundt tilføjes halvdelen af melen og der røres fortsæt et par minutter.
  • Hæld dejen ud på et bord og ælt det resterende mel i.
  • Lad dejen hvile mens æggemassen gøres klar.
  • Bland æg, mælk og salt og rør godt sammen.
  • Riv squash og skær forårsløg i små ringe og put det i blandingen.
  • Rul dejen ud i 3 cirkler der passer til 3 tærteforme med en diameter på 20-22 cm.
  • Fordel kylling og broccoli i de 3 tærter og hæld æggemassen over.
  • Fordel den friske mozzarella over tærterne
  • Bages ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.

Notes

  • Man kan også vælge at putte fløde eller hytteost i æggemassen i stedet for mælk, hvis der alligevel er en rest i køleskabet der skal bruges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedline.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252