Bagværk

Upside-down-ananaskage

Jeg mangler ind i mellem sådan en semi-kompliceret kage. Sådan en som liiige har lidt ekstra, men som alligevel ikke er sådan en man skal stå og bruge timevis på. Den her upside-down-ananas kage er lige tilpas. Den har lidt særligt fordi der både er lækker karamel og frisk ananas. Den bliver kun bedre af lidt creme fraiche eller vaniljeis til.

Børn kan sagtens hjælpe til. Min dreng Johannes havde en fest med at lægge ananas i formen. Måske ambitionsniveauet for kagens udseende skal sættes en smule ned, hvis der er små hjælpere med, men smagen er fantastisk uanset 😉

Upside-down-ananaskage

Recipe by Line
Servingsservings
Prep time

15

minutes
Cooking time

35

minutes

Ingredienser:

  • 50 g. smør

  • 130 g. brun farin

  • 1 dåse ananas i skiver

  • 250 g. sukker

  • 175 g. mel

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 2 tsk bagepulver

  • 175 g. smeltet smør

  • 3 æg

  • 1,5 dl kogende vand

Sådan gør du:

  • Smelt smør og brun farin i en gryde. Når det er smeltet hældes det i en smurt form ca. 24-26 i diameteren.
  • Læg ananas tæt sammen oven på farinmassen. Lad det stå imens resten af dejen blandes.
  • Bland sukker, mel, vaniljesukker og bagepulver godt sammen.
  • Put smør og æg i de tørre ingredienser og bland til sidst det kogende vand i.
  • Fordel dejen i formen så farinmassen og ananasringene danner bunden.
  • Bag kagen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 35 minutter. Ovne er forskellige så tjek kagen ind i mellem.
  • Lad kagen køle lidt af inden du meget forsigtigt vender den ud på et fad, så bunden af ananasringe bliver toppen af kagen. Der kan evt. drysses lidt flormelis på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedline.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252