
Upside-down-ananaskage
Jeg mangler ind i mellem sådan en semi-kompliceret kage. Sådan en som liiige har lidt ekstra, men som alligevel ikke er sådan en man skal stå og bruge timevis på. Den her upside-down-ananas kage er lige tilpas. Den har lidt særligt fordi der både er lækker karamel og frisk ananas. Den bliver kun bedre af lidt creme fraiche eller vaniljeis til.
Børn kan sagtens hjælpe til. Min dreng Johannes havde en fest med at lægge ananas i formen. Måske ambitionsniveauet for kagens udseende skal sættes en smule ned, hvis der er små hjælpere med, men smagen er fantastisk uanset 😉
Upside-down-ananaskage
Recipe by Line15
minutes35
minutesIngredienser:
50 g. smør
130 g. brun farin
1 dåse ananas i skiver
250 g. sukker
175 g. mel
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
175 g. smeltet smør
3 æg
1,5 dl kogende vand
Sådan gør du:
- Smelt smør og brun farin i en gryde. Når det er smeltet hældes det i en smurt form ca. 24-26 i diameteren.
- Læg ananas tæt sammen oven på farinmassen. Lad det stå imens resten af dejen blandes.
- Bland sukker, mel, vaniljesukker og bagepulver godt sammen.
- Put smør og æg i de tørre ingredienser og bland til sidst det kogende vand i.
- Fordel dejen i formen så farinmassen og ananasringene danner bunden.
- Bag kagen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 35 minutter. Ovne er forskellige så tjek kagen ind i mellem.
- Lad kagen køle lidt af inden du meget forsigtigt vender den ud på et fad, så bunden af ananasringe bliver toppen af kagen. Der kan evt. drysses lidt flormelis på.
Recipe Card plugin by WPZOOM

Citronmuffins

Gulderodsmuffins
Du vil muligvis også synes om

Lækker “gæstesalat”
juni 27, 2019
Stegte ris med sød soyakylling
januar 20, 2020